rom
ştiri
ştiri

Care este compoziția unui convertor hidraulic de cuplu

09 Jan, 2025 2:43pm

Convertorul hidraulic de cuplu este compus în principal din trei componente de bază: rotorul pompei, turbina și roata de ghidare. Roata pompei este integrată cu carcasa convertizorului de cuplu și fixată de volant prin șuruburi. Volanul este conectat la arborele cotit, astfel încât roata pompei se rotește întotdeauna sincron cu arborele cotit. Paletele rotorului pompei sunt în formă de spirală, iar funcția lor este de a transmite puterea motorului către turbină. Arborele de intrare al turbinei și transmisia sunt conectate prin caneluri și echipate cu multe pale curbate pentru a primi puterea de la rotorul pompei. Roata de ghidare este situată între roata pompei și roata turbinei și este instalată pe arborele de ghidare conectat la carcasa transmisiei automate printr-un singur-mod ambreiaj. Funcția sa este de a schimba direcția fluxului de fluid, de a asigura circulația lină a fluxului de fluid în convertorul hidraulic de cuplu și, astfel, de a face transmisia de putere mai stabilă. ‌

 


Principiul de funcționare al unui convertor hidraulic de cuplu este de a transmite puterea prin lichid. Rotorul pompei se rotește sub acționarea motorului, spălând lichid în turbină, conducând astfel turbina să se rotească și realizând transmiterea puterii de la motor la sistemul de transmisie. Roata de ghidare este conectată fix la carcasa cutiei de viteze printr-o singură-mod ambreiaj, ajustând în continuare direcția de curgere și viteza fluxului de fluid, obținând astfel amplificarea cuplului sau efectul de cuplare.

 

Convertizoarele hidraulice de cuplu joacă un rol important în automobile. Poate schimba automat și continuu viteza turbinei în funcție de schimbările de sarcină, îmbunătățind capacitatea de debit a vehiculului; Prin conectarea rotorului pompei și a turbinei cu lichid, sarcina de impact a motorului asupra sistemului de transmisie este redusă, iar durata de viață a sistemului de transmisie este prelungită; Creșteți raportul cuplului de pornire al vehiculului în timpul pornirii-pentru a-și îmbunătăți performanța de putere; Pornire lină și blândă, îmbunătățind confortul călătoriei.